PRIJSOVERZICHT ANDERSEN LIEREN

Schoot- en vallieren zijn duurdere componenten aan boord van zeilschepen. Deze prijs wordt onder andere bepaald door:
  • De hoogwaardige materialen van de componenten die samen een lier vormen. Aangezien ook het binnenwerk van een lier blootstaat aan warmte, (zout)water, stof en zand, kan een langdurige werking alleen gegarandeerd worden door gebruik te maken van absoluut corrosievrije materialen. ANDERSEN gebruikt voor de componenten en alleen roestvast staal (ANSI 316), Nikkel-Aluminium-Brons (zeer hoogwaardige bronslegering die absoluut corrosievrij is en 1,6 maal zo sterk als roestvast staal 316 is) en delrin (bussen, lagerkooien). U zult dan ook nooit aluminium onderdelen tegenkomen in een ANDERSEN lier, aangezien deze een elektrolytische werking met roestvast staal en brons hebben.
  • De hoge nauwkeurigheid waarmee de onderdelen geproduceerd dienen te worden. Alleen door deze hoge nauwkeurigheid is een probleemloze werking gecombineerd met een hoog rendement gewaarborgd. Het complete binnenwerk van een ANDERSEN lier wordt dan ook met dure computer gestuurde (CNC) machines gefabriceerd. Onderdelen zoals de drums worden met lasrobots gelast om een perfecte finish, gecombineerd met de groots mogelijke sterkte, te garanderen.

Toch zult u merken dat de prijzen van ANDERSEN lieren vaak 15 tot 40% lager zijn dan de prijzen van concurrerende lieren. Gevoelsmatig zou men denken dat ANDERSEN RVS lieren eigenlijk duurder zouden moeten zijn dan hun aluminium tegenhangers. Echter door de volledige specialisatie op de productie van lieren, de grote productie aantallen en de geautomatiseerde productie is ANDERSEN in staat dit superieure product voor een sterk concurrerende prijs aan te bieden.

De prijzen in de prijslijsten zijn de advies verkoop prijzen van ANDERSEN lieren in Nederland. U kunt de prijslijsten online raadplegen of afdrukken . U kunt ons altijd e-mailen of bellen indien u geïnteresseerd bent in een internet pakketprijs. 
Prijslijst in print versie (geldig tot 31-9-2021)

Lees meer over Nautec Engineering B.V.