DE UNIEKE EIGENSCHAPPEN VAN ANDERSEN LIEREN 

 1. Aandrijfas uit hoog gelegeerd roestvast staal AISI 329 (SIS 2324)
 2. 360į instelbare self tailing arm  (niet bij 12ST en 28ST)
 3. De self tailing arm is gekromd om een perfecte lijnaanvoer te verkrijgen. Door de goede grip op de drum wordt de wrijving geminimaliseerd en verhoogt zo het rendement van de lier.
 4. Roestvast stalen kogellager dat de verticale en horizontale krachten van de drum opneemt.
 5. Het kogellager aan de bovenkant van de lier, en het rollager aan de onderkant, zijn zover mogelijk uit elkaar geplaatst met als resultaat een zeer stabiele drum en een hoog rendement.
 6. Rollager met een grote diameter voor een zo hoog mogelijke efficiŽntie. 
 7. Eenvoudig onderhoud door vastzittende pallen en veren die niet "exploderen" bij het openen van de lier.
 8. Pallen gemaakt van koud geperst roestvast staal 316 stafmateriaal waardoor ze onbreekbaar zijn.
 9. Gewonden veren met een zeer hoge levensduur.
 10. Basisplaat van nikkel aluminium brons (tweemaal zo sterk als brons) wat zorgt voor een lichte, stijve en sterke constructie. Dit komt ook de efficiŽntie zeer ten goede.
 11. Het self tailing mechanisme past zich automatisch aan aan de verschillende schootdiktes. (Dit zorgt ervoor dat de schoot in de self tailing kop exact dezelfde weg aflegt als de schoot op de drum, hierdoor worden de wrijvingsverliezen geminimaliseerd)
 12. De lichtgewicht roestvast stalen drum met het Power Rib systeem geeft een superieure houdkracht met een extreem lage schootslijtage.
 13. Het Power Rib systeem combineert een superieure houdkracht in horizontale richting, met een hoog gepolijst oppervlak voor een minimale wrijving in de verticale richting, hierdoor glijdt de schoot gemakkelijk om de drum omhoog en wordt schootoverslag vermeden.
 14. Lichtgewicht roestvast stalen drum, gecombineerd met de inwendige constructie van nikkel aluminium brons, resulteert in een gelijk of lichter gewicht van de ANDERSEN lier ten opzichte van aluminium lieren.
 15. Door het superieure materiaalgebruik is onder normale omstandigheden slechts om het jaar onderhoud noodzakelijk.